Despre Eficiența energetică

Eficiența energetică este un subiect tot mai cunoscut și mai verbalizat în ultimii ani cauzat de numeroși factori, precum prețurile ridicate la energie, emisiile nocive care au favorizat apariția schimbărilor climatice dăunătoare mediului înconjurător sau a unor condiții meteorologice extreme – în această iarnă, de exemplu, numeroase zone geografice ale României nu au avut zăpadă. Mai mult, observăm o creștere tot mai mare a temperaturii în anotimpul rece, situație deloc favorabilă pentru țara noastră.

În prezent, prețurile energiei au ajuns la cote istorice, iar dependența de combustibili fosili este o amenințare la adresa stabilității economice și politice a unei mari părți a planetei.

Din cauza schimbărilor climatice, majoritatea țărilor s-au angajat să reducă treptat emisiile de CO2 până în 2050.

O măsură importantă este reabilitarea în profunzime a clădirilor deoarece acestea sunt responsabile pentru consumul de peste 40% din energia totală.

Această acțiune este sprijinită de programe de finanțare ce au ca obiectiv creșterea performanței energetice și/sau utilizarea energiei din surse regenerabile.

Cum poți să crești confortul casei tale, consumând mai puțină energie?

În primul rând, o casă eficientă energetic nu înseamnă să stingi toate becurile, aparatele electrocasnice sau căldura și să stai sub pătură așteptând să ai facturi mai mici la energie.

Eficiența energetică implică condiții optime de viață și de muncă – dar cu mai puțină energie consumată (adică mai mult pentru mai puțin). Cum vom face asta?

Măsuri de eficiență energetică

Descoperă calculatorul de eficiență energetică