7 avantaje pe care le ai dacă izolezi mansarda cu vată minerală

  1. Rezistența materialelor izolatoare

Vata minerală (de sticlă sau bazaltică) este special concepută pentru a rezista și pentru a nu își modifica forma dacă este supusă temperaturilor ridicate. Vara, temperatura acoperișului poate depăși 75 de grade Celsius, iar numeroase materiale izolatoare care au o calitate slabă se pot topi. Un alt avantaj al acesteia este faptul că este rezistentă la microorganisme sau diferite substanțe chimice.

  1. Izolare termică

Vata minerală asigură o stabilitate termică și astfel, transformă mansarda într-un spațiu de locuit deoarece în lunile friguroase, împiedică pătrunderea aerului rece, păstrând căldura la interior. De asemenea, vara, previne supraîncălzirea mansardei, asigurând o temperatură interioară optimă.

  1. Calitatea aerului în interiorul mansardei

Vata minerală Knauf Insulation este creată din materiale naturale, fără formaldehidă, biodegradabile, obținute printr-o metodă ecologică unică de producție – Tehnologia ECOSE.

Tehnologia ECOSE a primit în anul 2010 Certificarea Internațională, ”Eurofins Gold”, dovada că izolarea cu vata minerală Knauf Insulation creează un climat interior mai sănătos datorită calității ridicate a aerului. Mai precis, vata minerală cu Tehnologia ECOSE nu conține substanțe dăunătoare aerului și implicit, sănătății tale sau a celor din jur.

  1. Mansarda respiră

O mansardă izolată corespunzător are proprietatea de a preveni formarea condensului și de a permite vaporilor de apă să iasă din interior către exterior. Cum? Datorită faptului că vata minerală conține materiale permeabile la vapori.

Este important acest aspect, având în vedere că o persoană produce zilnic prin respirație, până la 400 ml de vapori. Pe lângă acest lucru, poți adăuga și aburii de la gătit, uscatul rufelor etc. Este necesar ca acești vapori să fie eliminați din interior către exterior, altfel apare riscul apariției mucegaiului, condensului, ciupercilor, factori care pot afecta sănătatea ta și a celor dragi (alergii, astm bronșic, tuse).

  1. Este flexibilă

Vata minerală este un material flexibil care se mulează ușor, fixându-se perfect în locul de instalare, acoperind toate golurile. Astfel, alegând izolarea mansardei cu vată minerală, vei evita apariția zonelor neizolate prin care se poate pierde energie. Vata minerală, de sticlă sau bazaltică se taie cu 1-2 cm mai mult față de spațiul ce urmează să fie izolat, pentru a se putea extinde și astfel să izoleze întreg spațiul. Cele mai multe materiale izolatoare sunt rigide și nu au această proprietate de a fi flexibile, de aici apariția spațiilor mici neizolate.

  1. Siguranță în cazul unui incendiu

Vata minerală este un material care nu arde, nu degajă fum pentru că temperatura pe care o degajă focul este de aproximativ 600 grade Celsius, iar vata minerală de sticlă arde la peste 700 de garde Celsius și cea bazaltică la 1 000 de grade Celsius.

  1. Izolare acustică

Problema zgomotelor este un subiect tot mai actual în zonele urbane. Vata minerală este creată din materiale fibroase ce au proprietatea de a  absorbi zgomotele exterioare. Astfel, odată izolată corespunzător, mansarda ta va deveni un spațiu de locuit liniștit, fără sunete care să îți provoace disconfort.

Deoarece procesul de izolare se face o dată, este important să alegi un sistem corect, care să se potrivească necesităților tale.

Dacă dorești să afli pe loc care este necesarul de materiale pentru izolarea mansardei tale și costurile aferente, poți completa calculatorul nostru online. Click AICI

Distribuie, alege platforma:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Descoperă calculatorul de eficiență energetică