Importanța izolării pereților exteriori

Izolarea termică exterioară a unei construcții crează un climat interior plăcut, atât în cazul clădirilor noi, cât și în cazul renovării unei construcții vechi. În plus, reduce costurile utilităților folosite pentru încălzirea și răcirea imobilului. Pereții exteriori izolați vor limita pierderile de căldură în lunile reci și nu se vor supraîncălzi în lunile călduroase.

Beneficiile izolării pereților exteriori

Salvezi bani!

O casă neizolată consumă în anotimpul rece aproximativ 57% energie pentru încălzire, iar în perioada verii, echipamentele de răcire ale aerului condiționat consumă până la 25% din totalul energiei consumate. Izolarea pereților exteriori crește eficiența energetică și scade costurile de întreținere.

Vrei să afli gratuit dacă pereții existenți sunt eficienți din punct de vedere energetic? Sau cum poți îmbunătăți clasa energetică a imobilului tău?

Scrie-ne un mesaj care să conțină informații despre localitatea în care locuiești și stratificația peretelui existent (de exemplu, cărămidă 25 cm, tecuială etc.) pe adresa de e-mail tehnic.ro@knaufinsulation.com și solicită un calcul gratuit. În funcție de rezultate, vei putea stabili care este cea mai potrivită soluție de izolare termică pentru locuința ta.

Fără umezeală!

Umiditatea este un factor ce favorizează apariția mucegaiului în interiorul unei locuințe. Din păcate, umiditatea apare în urma unor activități obișnuite, precum uscatul rufelor sau gătitul. Ea poate avea efecte negative asupra sănătății tale sau a celor din jur deoarece scade calitatea aerului interior. Umiditatea agravează numeroase afecțiuni – alergii sau probleme respiratorii, precum astmul bronșic.

Fără zgomote!

Poluarea fonică reprezintă o sursă de stres zilnică care îți poate afecta sănătatea deoarece favorizează apariția tulburărilor de somn sau a hipertensiunii. Izolarea termică exterioară împiedică pătrunderea zgomotului în casa ta.

Beneficiile izolării pereților exteriori

Pereții sunt reci

Deseori, se utilizează izolații cu grosimi între 5-8 cm. O grosime corect aleasă a stratului izolator este între 8-20 cm.

Umiditate sau mucegai

Mucegaiul sau umezeala apare în general în colțurile pereților, în jurul ferestrelor sau la îmbinările peretelui cu plăcile de la balcon. Pentru a evita apariția acestora este indicat ca după finalizarea montării izolației, să se verifice că materialele nu au fost afectate, ca de exemplu, de instalarea aparatului de aer condiționat, deoarece acest fapt duce la apariția punților termice.

Fisuri în izolație

Ele apar dacă izolația nu e fixată corespunzător sau nu este armată. Pentru a împiedica astfel de situații se recomandă utilizarea unei plase de sticlă cu o greutate optimă. Plasele care au o greutate scăzută se alterează din cauza condițiilor meteorologice și favorizează apariția fisurilor în izolație.

Pentru izolarea pereților exteriori recomandăm vata minerală bazaltică Knauf Insulation – FKD-N Thermal, FKD-S Thermal sau FKL Thermal

Avantajele vatei minerale bazaltice

  • izolare termică îmbunatățită
  • permeabilitate la vapori de apă
  • crește protecția pasivă la foc în caz de incendiu
  • rezistență la îmbătrânire
  • material prietenos cu mediul înconjurător
  • montaj simplu și rapid

Distribuie, alege platforma:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Descoperă calculatorul de eficiență energetică